Modele, designeri și personalități din domeniul fashion și din lumea showbizului internațional din peste 40 de țări au sărbătorit la București la sfârșitul acestei săptămâni Centenarul Marii Uniri cu ocazia Fashiontv Spring Festival.

Fashiontv Spring Festival – eveniment internațional ce promovează moda, arta, cultura și turismul din România, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, a avut loc între 26 și 27 aprilie la Palatul Parlamentului – Sala Unirii. Evenimentul a debutat cu Romanian Spring Festival în seara de 26 aprilie, continuând cu Miss Fashiontv Europe și Gala Premiilor în Moda Internațională FTV Fashion Awards în cea de-a doua seară, pe 27 aprilie.

Fashiontv Spring Festival a însemnat două zile de prezentări de modă ale celor mai cunoscuți designeri și branduri românești și internaționale, prezentări de colecții omagiind costumele tradiționale românești, momente emoționante de la premierea excelenței în modă în cadrul Galei FTV Fashion Awards, precum și decernarea celui mai râvnit titlu de frumusețe din Europa – Miss Fashiontv Europe.

Cristina Chiriac – Colecția Flori de ie

Prima seară, Romanian Spring Festival, dedicată modei și culturii românești, a adus pe scena Fashiontv Spring Festival colecția de ie a Cristinei Chiriac, colecția de costume românești autentice a profesoarei Adina Nanu “Un secol de costum in Romania”, precum și prezentări ale studenților de la Universitatea Națională de Arte din Bucuresti si Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca, dar și designeri români și internaționali precum Raluca Mandita, Alexandru Raicu, Cristallini sau Rossi Barbarossa.

Colecția ER by Universitatea de Design din Cluj

Colecția Vestimentum – UNARTE București

Fashion Show Cristallini

Fashion Show BSB

Cea de-a doua seară, International Spring Festival, a adus împreună pe aceeași scenă 30 de concurente din toate țările Uniunii Europene, precum și o concurentă din China, toate participante la titlul de Miss Fashiontv Europe by FTV Coin Deluxe. Tinere modele sau modele aspirante din Lituania, Ungaria, Serbia, Franța, Grecia, Anglia, Italia, Olanda, Irlanda, Cehia sau Luxemburg s-au întrecut pentru titlul de Miss Fashiontv Europe. Concursul s-a desfășurat sub sloganul ”Beauty  improves the world” și a fost jurizat de personalități din lumea modei și celebrități precum Michel Adam – președintele și fondatorul Fashiontv, actorul hollywoodian Armand Assante, sau producători de filme precum Ciro Orsini şi Julius Nasso.

Marele premiu al serii – o bijuterie în valoare de 20.000 $ de la Mouawad – producător exclusiv de bijuterii pentru showurile Victoria’s Secret – a fost câștigat de românca Andreea Bianca Mateescu, reprezentată de agentia Fashiontv Romania. Andreea este deja la al patrulea titlu de frumusețe, însă Miss Fashiontv Europe este de departe cel mai important din cariera ei de model. Pe lângă impresionanta bijuterie alcătuită din sute de diamante, oferită de MOUAWAD, Andreea a mai câştigat 300 FTV Coins oferiţi de Fashiontv şi Michel Adam, lucru care îi conferă acces în comuntatea exclusivistă FTV Coin Deluxe, un concept nou marca Fashiontv lansat în premieră pe scena Fashiontv Spring Festival. Titlul de frumuseţe câştigat de Andreea îi va asigura de asemenea prezenţa la Săptămâna Modei din Hong Kong, Paris, Londra, New York, precum  şi participarea la lansarea FTV Coin Deluxe din Monaco.

Câteva din cele mai notabile titluri desemnate de juriu au fost Miss Fashiontv First Runner Up – câștigat de Doina Armaș, Miss Fashiontv Second Runner Up – câștigat de Linda Seloa Mansila, Miss FTV Coin Deluxe – Anastasiia Clebova sau Miss Mouawad, oferit frumoasei Grace Fang. Toate câștigătoarele  Miss Fashiontv Europe vor participa la cele mai importante evenimente Fashiontv din întreaga lume, precum New York, Paris, Milano şi London Fashion Week, şi au primit de la preşedintele Fashiontv Michel Adam monede FTV Coin Deluxe.

Tot în cea de-a doua seară a avut loc gala de decernare a premiilor în moda internațională – FTV Fashion Awards. Personalități și instituții internaționale renumite din domeniul modei au fost recunoscute și premiate pentru eforturile, inovațiile și reușitele aduse în domeniul fashion. Cel mai important premiu al serii, FTV Fashion Award, a fost oferit Camerei Nationale de Modă Italiană pentru promovarea modei in lume și pentru  organizarea celei mai importante Săptămâni a modei – Milano Fashion Week. Dl. FRANCO ANTONI PINARDI a ridicat premiul.

Au avut loc prezentări de modă ale designerilor români şi internaţionali Cătălin Botezatu, BSB, Hady Katra sau Rufat Ismail. Catalin Botezatu a deschis ce-a de-a doua seară cu o colectie spectaculoasă inspirată din perioada Regelui Soare – coafuri supradimensionate, materiale prețioase, imprimeuri tip tablou sau broderii manuale, și continuând cu prezentarea de modă Viggo, brand destinat audienței masculine, care a apreciat rafinamentul, stilul și calitatea creațiilor vestimentare.

Fashion Show Cătălin Botezatu

Fashion Show Rufat Ismayil

Fashiontv  Spring Festival a fost organizat de Fashiontv România  în parteneriat cu European Fashion Council şi MOUAWAD, cu sprijinul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Federației Române de Design Vestimentar si Accesorii, Romanian Fashion Council, Muzeul Satului Dimitrie Gusti şi Țiriac Auto.

Fashiontv International este cel mai important canal de fashion din lume, cu o activitate de 19 ani în domeniu, prezent pe 5 continente, în 196 de țări.